KONTORET HAR LUKKET 1. JUNI - 30. JUNI 2024 - I PERIODEN EKSPEDERES ORDRER CA. 1 X OM UGEN

*** FRI FRAGT VED KØB OVER 750 KR I WEBSHOPPEN ***

Kundesupport

Bier og sommerfugle - insektvenlige arter til havejord (100% urter)

5 m2

50,00 kr.

Har du et område med sol/halvskygge, og som ikke er for næringsrigt (altså ikke tidligere køkkenhave eller gødet græsplæne), så er denne blanding god. En meget robust og varig blanding. 100 % urter. 

Denne blanding indeholder KUN arter, der hører til i vores biogeografiske region. Producenten opfylder ENSPA-kriterierne (Europaean Native Seed Producers Assosiation). 

Antal
1
Tilføj til kurv
Beskrivelse
Specifikationer
Posestørrelser

Denne blanding indeholder 27 en-, to- og  flerårige bi- og sommerfuglevenlige urter.

En blanding uden græsser egner sig til staudelignende bede i haven. Blandinger med græsser egner sig godt til større områder som plejes mere ekstensivt. Bier og sommerfugle er uden græsser. 

Så-vejledning: Ryd området for vegetation og kultiver, så jorden er blød og gennemarbejdet. Riv jorden over, for at få en plan overflade. Det kan være en hjælp at blande frøene op med sand eller frøfyld, for at lette udstrøningen. Er området større, så del frømængden i to, og så en halvdel ad gangen. Riv let igennem igen, for at dække frøene med et par millimeter jord. Pres med bagsiden af riven eller kør over med en tromle, for at frøene får jordkontakt.

Vanding: Frøene begynder at spire når de vandes. Det er vigtigt at holde dem fugtige i hele spireperioden på 2-3 uger. Efter 2-3 uger kan der vandes efter behov, fx én gang om ugen hvis ikke der kommer regn.

Optimale såtidspunkter: Marts-april eller august-oktober

Dosering: Følg anbefalingen på posen.

Foto: Evgeniy Lejnev: https://www.pexels.com/da-dk/foto/blomst-insekt-sommerfugl-dyreliv-10161419/

1-årige urter: Kornblomst, Centaurea cyanus (6%). Gærdevalmue, Papaver dubium (2%). 2-årige urter: Vild gulerod, Daucus carota (5%). Almindelig bjørnekloHeracleum sphondylium (1%). Blåmunke, Jasione montana (0,8%)Vild kørvel, Anthricus sylvestris (3%)Flerårige urter: Almindelig røllikeAchillea millefolium (3%). Liden klokke, Campanula rotundifolia (0,8%)Almindelig knopurtCentaurea jacea (7%)Hvid snerre, Galium album (7%)Prikbladet perikonHypericum perforatum (2%)Almindelig kongepen, Hypochaeris radicata (3%). BlåhatKnautia arvensis (4%)Hvid Okseøje, Leucanthmum vulgare (7%). Almindelig kællingetand, Lotus corniculatus (2%)TrævlekroneLychnis flos-cuculi (3%)Moskuskatost, Malva moschata (7%)Humlesneglebælg, Medicago lupulina (2%). Lancetvejbred, Plantago lanceolata (6%)BrunellePrunella vulgaris (4%)Bidende ranunkelRanunculus acris (1%)Almindelig syreRumex acetosa (2,8%)HøstborstScorzoneroides autumnalis (1,6%). DagpragtstjerneSilene dioica (6%)BlæresmældeSilene vulgaris (7%)Græsbladet fladstjerneStellaria graminea (1%)Eng-gedeskægTragopogon pratensis (5%)

Der er blandet frøfyld (majsgranulat) i frøblandingen, for at lette udsåningen. 

Oprindelse: Tyskland, UG1 (nordvesttyskland). Fremavlet af ENSPA (Europaean Native Seed Producers Association) certificerede avlere. 

Frøkuvert rækker til            : Ca. 5 m2 (5 gram frø +frøfyld)

Lille, lav pose rækker til  : Ca. 25 m2 (25 gram frø + frøfyld)

Lille, høj pose rækker til     : Ca. 50 m2 (50 gram frø + frøfyld)

Stor pose rækker til            : Ca. 100 m2 (100 gram frø + frøfyld)

Lille sæk rækker til             : Ca. 250 m2 (250 gram frø + frøfyld) 

Ofte købt sammen med