VI ER TIL NATURMØDE I HIRTSHALS, OG SENDER IKKE PAKKER UD TORSDAG-LØRDAG

*** FRI FRAGT VED KØB OVER 750 KR I WEBSHOPPEN ***

Kundesupport

Uldbladet kongelys, Verbascum densiflorum

29,00 kr.

Uldbladet kongelys, er en statelig og stor plante, der giver karakter til ethvert staudebed, med de flotte gule blomster.

Antal
1
Tilføj til kurv

Uldbladet kongelys, Verbascum densiflorum, er en 2-årig plante, som første år står som en stor ulden roset. 2. år blomstrer planten med slanke blomsterstande, i lang tid midt på sommeren. Uldbladet kongelys starter blomstringen nedefra, blomsterne er store, bleggule og søges af mange insekter. Inden blomstringen slutter i toppen, er der frø i de nederste afblomstrede frøstande. Der er så mange frø, at der næsten altid kommer en ny plante i nærheden året efter. Lidt uforudsigelig, men planten tilgives let :-).

Bladene er virkelig uldhårede, og uldbier samler uld til deres reder her. 

Sammen med de mange andre arter af kongelys, er den blandt vores favoritter i den vilde have, men også i den mere styrede have.

Blomstring: Juli-august

Højde: 100-150 cm

Voksested: Almindelig havejord. Tør, kalkrig jord. Sol.

Biologi: Understøtter 18 forskellige arter, som lever på planten (ifølge PPE)

Såtips: Frøene spirer efter 3-4 uger ved 15-18 grader. Frøene behøver lys for at spire, så dæk kun med et MEGET tyndt lag sand eller jord. Så tyndt eller udtynd. Det er store planter.

Så i efterår eller tildligt forår. Planten er 2-årig og vil først blomstre efter en hel sæson som rosetplante. Såning i juli kan give så stor en roset, at den vil blomstre året efter. 

Ca. 1000 frø

Ofte købt sammen med