*** FRI FRAGT VED KØB OVER 750 KR I WEBSHOPPEN ***

Kundesupport

Slangehoved, Echium vulgare

29,00 kr.

Slangehoved, er en statelig høj plante, med lange kongeblå blomsteraks. Elsket af insekter. En af vores bedste insektplanter til solrige voksesteder.

Antal
1
Tilføj til kurv

Slangehoved, Echium vulgare, er en 2-årig plante. 1. år dannes en kraftig roset af blade tæt hen over jordoverfladen. 2. år skyder den op til 1 meter høje blomsterstand op. Trives bedst på tørre voksesteder i fuld sol. Søges ofte af både bier og sommerfugle. Egentlig ikke hjemmehørende i nordeuropa, men menes indslæbt sydfra i middelalderen. Navnet har den sikkert p.g.a. den kløftede tunge (griflen), som stikker ud af den slangehovedlignede blomst. Sår sig villigt, når vilkårene tillader det. 

Blomstring: Juni-juli

Højde: 80-100 cm

Voksested: Almindelig havejord. Tør, kalkrig jord. Tør og sandet jord. Lerjord. Sol.

Biologi: Blomsterne besøges af mange insekter, bl.a. sommerfugle og bier, heriblandt murergnavebi (Hoplitis anthocopoides), der er strengt oligolektisk på slangehoved. Desuden besøges blomsterne af svirrefluer. Planten er værtsplante for sommerfuglelarver (tidselsommerfugl)

Såtips: Slangehoved er to-årig, men kan snydes til at blomstre 1. år, hvis den såes i det tidlige efterår (august / september). Den spirer efter 6-8 uger ved 15-18 grader. Rosetten vil overvintre og blomstre sommeren efter. Kan også såes i foråret, men vil så ikke blomstre samme år. Til gengæld vil det blive en større og kraftigere plante 2. år. 

Ca. 125 frø

Ofte købt sammen med