*** FRI FRAGT VED KØB OVER 750 KR I WEBSHOPPEN ***

Kundesupport

Skovstar, Carex sylvatica

29,00 kr.

Skovstar, er et 30-50 cm højt halvgræs. Planten er ret almindelig i løvskov på frodig bund, og den bruges som bunddække i havens skyggebede. Vintergrøn. 

Antal
1
Tilføj til kurv

SkovstarCarex sylvaticaer meget velegnet som supplement til andre skyggetålende bunddækkeplanter og den er selvskreven i et naturpræget skovbundsbed. Fx sammen med skovmærke, liljekonval, stor fladstjerne, skovstjerne, almindelig bjørneklo og anemoner. Skovstar er en tuedannende plante, som breder sig med udløbere (moderat). Der er en uanselig blomstring i maj, men plantens værdi ligger i de stedsegrønne blade, som særligt om vinteren giver farve til en ellers brun og grå have. 

Blomstring: Maj

Højde: 30-50 cm

Voksested: Planten foretrækker voksesteder, som er letskyggede, fugtige og neutrale eller kalkrige, men magre jordtyper. Gerne lerjord. 

Biologi: Skovstar er værtsplante for 24 arter, og den stedsegrønne tue må give ly og læ vinteren igennem til alskens småkravl. 

Såtips: Så i fugtig jord i oktober-februar eller i det tidlige forår. Sæt bakken udendørs eller så på blivestedet.  Frøene spirer villigt. 

Ca. 125 frø i posen

Foto: Dominique REMAUD, CC BY-SA 2.0 FR <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/fr/deed.en>, via Wikimedia Commons


Ofte købt sammen med