
Rejnfan, Tanacetum vulgare
Rejnfan (udtales regnfang) kender vi fra grøftekanter og græsmarker, hvor de blomstrer midt på sommeren. En stor, aromatisk og bestanddannende staude, som tilbyder mad og levesteder for utallige insekter og fugle. En af de helt rigtige, hvis det er liv i haven man vil have.
Rejnfan, Tanacetum vulgare, kendes af mange, da den er en fast bestanddel af den danske grøftekant. Rejnfan er en stor staude, op til 1,5 meter høj. Den står og blomstrer solgult hele sensommeren, og hele vinteren står de visne blomsterstande og giver læ, levesteder til overvintrende insekter og frø til vinterfuglene. De gule kurvblomster fremhæves altid som særligt vigtige for insekter, og denne er ingen undtagelse. Over 200 arter lever på og i planten, fx galler, minerfluer, bladhvepse og lus. Et leben af liv tilbyder den.
Højde: 30-150 cm.
Blomstring: Juli-september
Voksested: Lysåbent, let fugtigt og næringsrigt.
Biologi: Blomsterne besøges af mange insekter, bl.a. sommerfugle, bier og svirrefluer. Understøtter mere end 200 (!) forskellige arter, som lever på planten (ifølge PPE). Det er en af de helt store biodiversitets-dannere.
Såtips: Så på blivestedet i efteråret.
Ca. 1000 frø