*** FRI FRAGT VED KØB OVER 750 KR I WEBSHOPPEN ***

Kundesupport

Lutter Urter - til havejord (100% urter)

250 m2

1.280,00 kr.

Lutter Urter er en frøblanding som trives på almindelig næringsfattig havejord. En all-round frøblanding. Der er 100% urter i blandingen og 0% græsser. 

Denne blanding er KUN med arter der hører til i vores biogeografiske region, og fra avlere som opfylder ENSPA-kriterierne (Europaean Native Seed Producers Assosiation). 


Antal
1
Tilføj til kurv
Beskrivelse
Specifikationer
Posestørrelse

Denne blanding indeholder 36 forskellige en- og flerårige blomstrende insektvenlige urter, som trives på almindelig næringsfattig havejord. Bemærk at der ikke er græsfrø i. Dette gør denne blanding egnet til bede og mindre arealer i haver. 

De en-årige vil blomstre 1. år, og derefter aftage i blomstring, i takt med at de flerårige arter vokser til.  De enårige er: valmuer (røde og orange), kornblomst (blå), ager-stedmoderblomst (blå/gul) og agersennep (gul). 

En blanding uden græsser egner sig til staudelignende bede i haven. Blandinger med græsser egner sig godt til større områder som plejes mere ekstensivt. 

Urter 100 %, græsser 0 %. 

Så-vejledning: Ryd området for vegetation og kultiver, så jorden er blød og gennemarbejdet. Riv jorden over, for at få en plan overflade. Det kan være en hjælp at blande frøene op med sand eller frøfyld, for at lette udstrøningen. Er området større, så del frømængden i to, og så en halvdel ad gangen. Riv let igennem igen, for at dække frøene med et par millimeter jord. Pres med bagsiden af riven eller kør over med en tromle, for at frøene får jordkontakt.

Vanding: Frøene begynder at spire når de vandes. Det er vigtigt at holde dem fugtige i hele spireperioden på 2-3 uger. Efter 2-3 uger kan der vandes efter behov, fx én gang om ugen hvis ikke der kommer regn.

Optimale såtidspunkter: Marts-april eller august-oktober

Dosering: Følg anbefalingen på posen.

Bemærk foto er ikke af den aktuelle frøblanding

Enårige: KornblomstCentaurea cyanus (6%)Gærde-valmue, Papaver dubium (1%)Korn-valmue, Papaver rhoeas (1%)Ager-sennep, Sinapsis arvensis (2%)Toårige: Alm. vinterkarseBarbarea vulgaris (3%)Vild gulerodDaucus carota (3%)SlangehovedEchium vulgare (3%)Alm. bjørneklo, Heracleum sphondylium (1%)(må ikke forveksles med kæmpe-bjørneklo!)Pastinak, Pastinaca sativa (2%). Flerårig: Alm. røllikeAchillea millefolium (1,5%)Smalbladet klokkeCampanula persicifolia (0,2%) Alm. knopurtCentaurea jacea (8,3%)Hvid snerreGalium album (3%)Prikbladet perikonHypericum perforatum (2%)Alm. kongepen, Hypochaeris radicata (1,5%)BlåhatKnautia arvensis (3%)Hvid okseøjeLeucanthemum vulgare (5%).  Alm. torskemundLinaria vulgaris (0,4%). Sump-kællingetandLotus pendunculatus (1,5%)Moskus-katostMalva moschata (7%)Alm. katost, Malva sylvestris (6%)Lancet-vejbredPlantago lanceolata (3,5%)Sølv-potentil, Potentilla argentea (1,5%)Alm. brunellePrunella vulgaris (5,4%)Alm. sæbeurtSaponaria officinalis (2,5%). Høst-borstScorzoneroides autumnalis (2,3%)Knoldet brunrod, Scrophularia nodosa (1,5%)DagpragtstjerneSilene dioica (4%)Aftenpragtstjerne, Silene latifolia ssp. alba (6%). Blæresmælde, Silene vulgaris (5%). Alm. gyldenris, Solidago virgaurea (0,2%). Rejnfan, Tanacetum vulgare (0,1%). Bredbladet timian, Thymus pulegioides (0,2%). Eng-gedeskæg, Tragopogon pratensis (2,9%). Mørk kongelys, Verbascum nigrum (2,5%).  Agerstedmoderblomst, Viola arvensis (1%). 

Der er blandet frøfyld (majsgranulat) i frøblandingen, for at lette udsåningen.

Oprindelse: Tyskland, UG1 (undtagen slangehoved, agersennep, alm. kællingetand UG2 og agerstedmoderblomst UG3). Fremavlet af ENSPA (Europaean Native Seed Producers Association) certificerede avlere. 


Frøkuvert rækker til            : Ca. 5 m2 (5 gram frø +frøfyld)

Lille, lav pose rækker til  : Ca. 25 m2 (25 gram frø + frøfyld)

Lille, høj pose rækker til     : Ca. 50 m2 (50 gram frø + frøfyld)

Stor pose rækker til            : Ca. 100 m2 (100 gram frø + frøfyld)

Lille sæk rækker til             : Ca. 250 m2 (250 gram frø + frøfyld)