*** FRI FRAGT VED KØB OVER 750 KR ***

Kundesupport

Nikkende kobjælde, Pulsatilla pratense

29,00 kr.

Nikkende kobjælde, er en lav plante, med store violette, nikkende blomster, og meget dekorative frøstande. Nem plante i haven.

Antal
1
Tilføj til kurv
Beskrivelse
Artikel

Nikkende kobjælde, Pulsatilla pratense, er en flerårig plante, med en tidlig blomstring. Hele planten er dækket af silkebløde hår. Flotte frøstande.

Blomstring: April-maj

Højde: 8-20 cm

Voksested: Almindelig havejord. Tør, kalkrig jord. Veldrænet / gruset. Sommerhushaver. Sol-halvskygge.

Biologi: Understøtter 16 forskellige arter, som lever på planten (ifølge PPE)

Såtips: Frøene spirer hurtigt. Hvis frøene ikke spirer anbefales en kort kuldebehandling på 3-4 uger ved 2-5 grader. 

Ca. 100 frø


Viste du at nikkende kobjælde har en pælerod der kan nå 1 METER ned? Det er ret vildt for så lille en urt. Men det betyder at den tåler tørke virkelig godt, og at den selv i de tørreste tørkeperioder overlever og kan endda producere nektar til bier og andre tørstige insekter.
Kobjælder tilhører anemone-slægten, som er udbredt på alle kontinenter, og findes både på Grønland og i Tasmanien, og det indikerer (de breder sig meget langsomt) at de har været på vej i næsten ubegribeligt lang tid.
Vi har 3 arter af vilde kobjælder i Danmark. Ud over nikkende kobjælde er det opret kobjælde og vår-kobjælde, og de er alle helt afhængige af at der er lyst omkring dem. De tåler ikke at træers kroner lukker tæt over dem, og de tåler ikke at blive overgroet af store græsser og andre kraftige urter. De er tilpasset et relativt næringsfattigt miljø, hvor der er lysåbent, sikkert områder skabt under indflydelse af store græssende dyr.
Hvor ville det være skønt om man kunne se denne og mange andre lyskrævende overdrevsblomster på heder og overdrev, men det kræver at der græsses. Ikke at der overgræsses eller undergræsses, men at der græsses som der er blevet i årmillionerne, nemlig hele året og uden tilskudsfodring. 

Ofte købt sammen med