Nøjsomme Naturgræsser (ny forbedret)
500 gram
Nøjsomme Naturgræsser er en blanding af hjemmehørende, tuedannende græsser, som kan iblandes vores urteblandinger eller stå alene.
Alle vores blandinger indeholder KUN arter der hører til i vores biogeografiske region.
Nøjsomme Naturgræsser er en blanding af 8 hjemmehørende, tuedannende græsser, som kan iblandes vores urteblandinger. Græsserne giver hurtig spiring og robusthed hvis området skal tåle lidt færdsel. Græsserne er også hjemsted og værtsplanter for mange insekter bl.a. græshopper og fx sommerfuglen græsrandøje, som lægger sine æg på græs. Desuden tilbyder græsserne frø til vinterens fugle.
Græsser er også smukke, med deres vajende aks og gyldenbrune farver, særligt i efteråret.
100 gram rækker til ca. 25 m2 (når det er blandet med urter)
500 gram rækker til ca. 125 m2 (når det er blandet med urter)
Græs og urteblandinger kan blandes frit, men vi anbefaler at man iblander max. 50% græsfrø.
Ønsker man en ren græsplæne med nøjsomme naturgræsser uden blomstrende urter, så regn med at så ca. 10 gram/m2.
Regneeksempler:
En ren urteblanding til 100 m2 + 100 gram Nøjsomme Naturgræsser, rækker til 125 m2. (ca. 50% græser)
En ren urteblanding til 250 m2 + 100 gram Nøjsomme Naturgræsser, rækker til 275 m2. (ca. 28% græsser)
En ren urteblanding til 1000 m2 + 500 gram Nøjsomme Naturgræsser, rækker til 1125 m2. (ca. 33% græsser)
Så-vejledning: Ryd området for vegetation og kultiver, så jorden er blød og gennemarbejdet. Riv jorden over, for at få en plan overflade. Det kan være en hjælp at blande frøene op med sand eller frøfyld, for at lette udstrøningen. Er området større, så del frømængden i to, og så en halvdel ad gangen. Riv let igennem igen, for at dække frøene med et par millimeter jord. Pres med bagsiden af riven eller kør over med en tromle, for at frøene får jordkontakt.
Vanding: Frøene begynder at spire når de vandes. Det er vigtigt at holde dem fugtige i hele spireperioden på 2-3 uger. Efter 2-3 uger kan der vandes efter behov, fx én gang om ugen hvis ikke der kommer regn.
Pleje: Klippes minimum 2 gange om året (fx sommer og vinter), og vigtigt at fjerne afklippet.
Indhold: Rødsvingel (tuedannende), Festuca rubra ssp. commutata (29%). Bakkesvingel, Festuca trachyphylla (11.6%). Mosebunke, Descampsia caespitosa (9%). Engrottehale, Phleum pratensis (9,6%). Hjertegræs, Briza media (4,9%). Engsvingel, Festuca pratensis (13%). Vellugtende gulaks, Anthoxanthum odoratum (4,8%). Kamgræs, Cynosurus cristatus (18,3%).
Oprindelse: Fra ENSPA-certificerede procudenter