KONTORET HAR LUKKET 1. JUNI - 30. JUNI 2024 - I PERIODEN EKSPEDERES ORDRER CA. 1 X OM UGEN

*** FRI FRAGT VED KØB OVER 750 KR I WEBSHOPPEN ***

Kundesupport

Liden klokke, Campanula rotundifolia

29,00 kr.

Liden klokke, er en spinkel plante med blå blomsterklokker i sensommeren. Nem at så. God i uklippede græsplæner.

Antal
1
Tilføj til kurv

Liden klokke, Campanula rotundifolia, er en flerårig plante, og en af de mindste klokkeblomster i Danmark. Trods størrelsen, er liden klokke alligevel utrolig sejlivet og blomstervillig. Elsket af humlebier og andre insekter. 

Trives på tør, solåben og veldrænet jord, gerne næringsfattig, så den ikke overvokses af andre planter. Breder sig moderat. Smuk sammen med røllike, vejbred, brandbæger, tjærenellike, blåhat, gul snerre og bakkenellike. 

Blomstring: Juli-september

Højde: 20-40 cm

Voksested: Almindelig havejord. Tør, kalkrig jord. Tør og stenet jord. Græsplæner. Sol.

Biologi: Klokkeblomster - og især liden klokke - er vigtige for en del arter af specialiserede bier, fx stor og lille saksebi (Chelostoma rapunculi hhv. C. campanularum) og flere arter af glansbier. Overdrevglansbi (Dufourea dentiventris) og klokkeglansbi (D. inermis) er begge strengt oligolektiske på klokkeblomster og foretrækker liden klokke. Vigtig for rødhalet høstbi, som kun samler pollen fra klokkeblomster. En hunbi skal samle pollen fra mere ned 50 klokker for at kunne producere en madpakke til 1 æg. 

Såtips: Spirer efter 3-4 uger ved 16-18 grader. Frøene kræver lys under spiring, så dæk dem ikke med jord. Planten er først stor og stærk nok til at blomstre 2. år.

Ca. 500 frø. Små frø.

Ofte købt sammen med