Kundesupport

Lav urteplæne - lave urter som tåler tidvis klipning (75% urter)

50 m2

320,00 kr.

Frøblanding bestående af lave urter, som tåler klipning en gang imellem, og stadig vil blomstre. En all-round frøblanding. 

Lille pose rækker til ca. 5 m2 (10 gram frø)

Mellemstor pose rækker til ca. 50 m2 (100 gram frø + frøfyld)

Stor pose rækker til ca. 250 m2 (500 gram frø + frøfyld) 

Alle vores blandinger er KUN med arter der hører til i vores biogeografiske region. 

Antal
1
Tilføj til kurv
Beskrivelse
Egenskaber

Denne blanding indeholder 8 forskellige en- og flerårige blomstrende insektvenlige urter, som trives på almindelig havejord, og 8 nøjsomme og tuedannende græsser

Urter: Alm. brunelle, Prunella vulgarisKornvalmue, Papaver rhoeasAlm. røllike, Achillea millefolium. Gul snerre, Galium verum. Alm. kællingetand, Lotus corniculatus. Humlesneglebælg, Medicago lupulina. Rødkløver, Trifolium pratense. Lancetvejbred, Plantago lanceolata

Græsser: Rødsvingel (tuedannende), Festuca rubra ssp. commutata. Bakkesvingel, Festuca trachyphylla. Fåresvingel, Festuca ovina. Mosebunke, Descampsia caespitosa. Timothé, Phleum pratensis. Hundegræs, Dactylis glomerata. Hjertegræs, Briza media. Fløjlsgræs, Holcus lanatus

En blanding uden græsser egner sig til staudelignende bede i haven. Blandinger med græsser egner sig godt til større områder som plejes mere ekstensivt. 

Urter 75 %, græsser 25 %. Der er blandet frøfyld (majsgranulat) i frøene, for at lette udsåningen. Dosering: følg anbefalingen på posen.

Så-vejledning: Ryd området for vegetation og kultiver, så jorden er blød og gennemarbejdet. Riv jorden over, for at få en plan overflade. Det kan være en hjælp at blande frøene op med sand eller frøfyld, for at lette udstrøningen. Er området større, så del frømængden i to, og så en halvdel ad gangen. Riv let igennem igen, for at dække frøene med et par millimeter jord. Pres med bagsiden af riven eller kør over med en tromle, for at frøene får jordkontakt.

Vanding: Frøene begynder at spire når de vandes. Det er vigtigt at holde dem fugtige i hele spireperioden på 2-3 uger. Efter 2-3 uger kan der vandes efter behov, fx én gang om ugen hvis ikke der kommer regn.

Optimale såtidspunkter er: marts-april eller august-oktober

Bemærk foto er ikke af den aktuelle frøblanding

Indhold
50 m2
Ofte købt sammen med