Kig i spammappen, hvis din ordrebekræftelse er væk. Mvh. Rie :-) 

Kundesupport

Lav urteplæne - lave urter som tåler tidvis klipning (75% urter)

5 m2

50,00 kr.

Frøblanding bestående af lave urter, som tåler klipning en gang imellem, og stadig vil blomstre. En all-round frøblanding. 

En græsplæne som klippes jævnligt, kan sagtens bidrage til biodiversiteten, ved at indeholde lave blomstrende urter. Vi kender de gamle plæner som aldrig er blevet omlagt, hvor brunelle, tusindfryd og andre gemmer sig nede imellem græsstråene. Lav urteplæne består af arter der tåler at blive klippet, og ved at udså denne i stedet for en ren græsplæne, vil man få en varieret plæne, som vil blomstre hvis den ikke klippes i en periode (fx. efter 3 ugers sommerferie). I stedet for at vende hjem til knæhøjt græs, kan man komme hjem til  blomstrende urter (og græs). Når man gerne vil have en kort plæne igen, så klipper man bare. Hvis man altid fjerner afklippet og lægger det fx under hækken, vil man med tiden få flere og flere urter og færre græsplanter.

Fx almindelig røllike er ikke lav (ca. 50-60 cm i blomst), men kan leve i årevis ganske kortklippet, indtil der ikke klippes i en periode, og så skyder den straks en blomsterstængel op. 

Alle vores blandinger er KUN med arter der hører til i vores biogeografiske region. 

Antal
1
Tilføj til kurv
Beskrivelse
Specifikationer
Posestørrelse

Denne blanding indeholder 8 forskellige en- og flerårige blomstrende insektvenlige urter, som trives på almindelig havejord, og 8 nøjsomme og tuedannende græsser

En blanding uden græsser egner sig til staudelignende bede i haven. Blandinger med græsser egner sig godt til større områder som plejes mere ekstensivt. 

Urter 75 %, græsser 25 %. 

Så-vejledning: Ryd området for vegetation og kultiver, så jorden er blød og gennemarbejdet. Riv jorden over, for at få en plan overflade. Det kan være en hjælp at blande frøene op med sand eller frøfyld, for at lette udstrøningen. Er området større, så del frømængden i to, og så en halvdel ad gangen. Riv let igennem igen, for at dække frøene med et par millimeter jord. Pres med bagsiden af riven eller kør over med en tromle, for at frøene får jordkontakt.

Vanding: Frøene begynder at spire når de vandes. Det er vigtigt at holde dem fugtige i hele spireperioden på 2-3 uger. Efter 2-3 uger kan der vandes efter behov, fx én gang om ugen hvis ikke der kommer regn.

Optimale såtidspunkter: marts-april eller august-oktober

Dosering: følg anbefalingen på posen.

Bemærk foto er ikke af den aktuelle frøblanding

Enårige: KornvalmuePapaver rhoeas (15%)Flerårige: Alm. brunellePrunella vulgaris (7,5%)Alm. røllikeAchillea millefolium (7,5%)Gul snerreGalium verum (7,5%)Alm. kællingetandLotus corniculatus (15%)HumlesneglebælgMedicago lupulina (7,5%)RødkløverTrifolium pratense (7,5%)LancetvejbredPlantago lanceolata (7,5%)

Græsser: Rødsvingel (tuedannende)Festuca rubra ssp. commutata (9%). BakkesvingelFestuca trachyphylla (9%)FåresvingelFestuca ovina (4%)MosebunkeDescampsia caespitosa (1,8%)Engrottehale, Phleum pratensis (1,3%)HundegræsDactylis glomerata (0,3%)HjertegræsBriza media (0,3%)Fløjlsgræs, Holcus lanatus(0,3%)

Der er blandet frøfyld (majsgranulat) i frøene, for at lette udsåningen. 

Oprindelse: Tyskland, urter, ENSPA (Europaean Native Seed Producers Association) certificerede avlere. Danmark, græsser.


Frøkuvert rækker til            : ca. 5 m2 (10 gram frø +frøfyld)

Lille, lav pose rækker til  : ca. 25 m2 (50 gram frø + frøfyld)

Lille, høj pose rækker til     : ca. 50 m2 (100 gram frø + frøfyld)

Stor pose rækker til            : ca. 100 m2 (200 gram frø + frøfyld)

Lille sæk rækker til             : ca. 250 m2 (500 gram frø + frøfyld) 

Ofte købt sammen med