*** FRI FRAGT VED KØB OVER 750 KR I WEBSHOPPEN ***

Kundesupport

Lancetvejbred, Plantago lanceolata

29,00 kr.

Lancet-vejbred, er en lille plante med undselige blomster, men det er den urt i Danmark som har flest insekter tilknyttet. Fx lægger sommerfuglen okkergul pletvinge kun sine æg på lancet-vejbred. 

Antal
1
Tilføj til kurv

Lancet-vejbred, Plantago lanceolata, er en flerårig plante, som er udbredt i hele landet. De lange stive blomsterstande er i blomstringstiden helt hvide af de pollenrige støvdrager, som stikker langt ud af den ellers farveløse blomst. Insekterne, især svirrefluer, er meget glade for at besøge den, og den er værstplante for mange insekter. Den mest kendte er den efterhånden sjældne sommerfugl okkergul pletvinge. 

Blomstring: Maj-august

Højde: 10-50 cm

Voksested: Almindelig havejord. Tør, kalkrig jord. Tør og sandet jord. Græsplæner. Enge. Trives bedst i sol, men kan klare både halvskygge og skygge.

Biologi: Blomsterne besøges af mange insekter, bl.a. svirrefluer og bier, som samler pollen i blomsterne. Værtsplante for sommerfuglelarver (okkergul pletvinge, brun pletvinge, askepletvinge). Understøtter 121 forskellige arter, som lever på planten (ifølge PPE). Det er usædvanligt mange.

Ca. 225 frø

Ofte købt sammen med