*** FRI FRAGT VED KØB OVER 750 KR ***

Kundesupport

Løgkarse, Alliaria petiolata

29,00 kr.

Løgkarse, er en nem og smuk plante, med hvide blomster, der særligt tiltrækker sommerfuglen aurora, samt de tre typer kålsommerfugle, som den er en vigtig værtsplante for. 

Antal
1
Tilføj til kurv

Løgkarse, Alliaria petiolata, er en 2-årig plante, der blomstrer tidligt på sommeren. Planten trives i skovbryn og skovlysninger, på næringsrig og humusrig jord. Har man en bestand af dem i et hjørne, vil den selvså sig, og komme igen år efter år. Når blomsten er afblomstret, og de lange skulper vokser frem, kan man se larver af forskellige sommerfugle sidde og spise af de næringsrige frøstande. På trods af hvad man hører, bør løgkarse ikke indtages uhæmmet, da planten indeholder stoffer der kan være giftige i større mængder. 

Blomstring: Maj-juni

Højde: 40-80 cm.

Voksested: Almindelig havejord. Skovhaven. Lerjord. Halvskygge. 

Biologi: Blomsterne besøges af sommerfugle og bier. Fødeplante for sommerfuglelarver (fx aurora og arter af kålsommerfugl). Frøene spises af fugle og insekter.

Såtips: Så direkte udendørs i foråret marts-maj. Kan også forspires indedøre. Behandling: 2-4 uger ved 20 grader, derefter 5-6 uger ved ca. 2-5 grader. 

Ca. 50 frø

Ofte købt sammen med