*** FRI FRAGT VED KØB OVER 750 KR I WEBSHOPPEN ***

Kundesupport

Knoldet mjødurt, Filipendula vulgaris

29,00 kr.

Knoldet mjødurt, vokser på tørre, sandede knolde, og er utrolig tolerant og nøjsom plante. Får flotte hvid/rosa blomsterstande.

Antal
1
Tilføj til kurv

Knoldet mjødurt, Filipendula vulgaris, er en flerårig plante, med en hvid top af pollenholdige blomster, der eftertragtes af insekter. De uudsprungne blomster er svagt rosa, og giver hele planten et yndigt og umiskendeligt udseende.  I modsætning til sin fætter, den almindelige mjødurt, vokser denne på tør og næringsfattig jord. I haven på stenbede, i grusbede, i uklippede plæner og på varme tørre gårdspladser. 

Blomstring: Juni-august

Højde: 30-50 cm

Voksested: Almindelig havejord. Tør, kalkrig jord. Tør og sandet jord. Åben jord. Sol.

Biologi: Blomsterne besøges af nogle bier og svirrefluer. Værtsplante for fransk bredpande. Understøtter 33 forskellige arter, som lever på planten (ifølge PPE)

Såtips: Spirer ved ca. 20 grader. Kan spire en smule uregelmæssigt. Hold konstant fugtighed og dæk ikke små frø. 

Ca. 75 frø

NB: Årets urt 2022 Dansk Botanisk Forening. 

"I år er det knoldet mjødurt, som er ret kalkelskende, halvsjælden, men dog ret udbredt, hyppigst på Østsjælland og i Nordjylland. Den kan også findes på velbevarede oldtidshøje, hvor der er lang floristisk kontinuitet. Knoldet mjødurt er en 2-stjerneart, der giver gode points i bioscore og naturkvalitetsindeks. Planten har en behagelig aromatisk-krydret lugt som almindelig mjødurt, der er meget almindelig og gennemgående gror fugtigere, men betydeligt kraftigere..."

Ofte købt sammen med