*** FRI FRAGT VED KØB OVER 750 KR I WEBSHOPPEN ***

Kundesupport

Hurtigløberen - 5 urter, som blomstrer 1. år (100% urter)

50 m2

320,00 kr.

Frøblanding af fire enårige arter, samt blæresmælde, som er flerårig. Alle kommer i blomst 1. år.

Enårige arter er pionerplanter, som vil trives og så sig selv år efter år, så længe jorden er bar og fri for større flerårige arter. De er gode at så ud sammen med en blivende frøblanding, så der er blomster lige fra starten. Ellers kan der gå 2 år før de første blomster viser sig, og hvem kan vente på det :-).  De enårige vil med tiden forsvinde, og kun dukke op hvis der kommer et hul i urtetæppet, eller de kan fx dukke op i indkørsler og imellem fliser og andre steder hvor der er bar jord og plads til en lille blomst. 

Jordtypen er ikke så afgørende for disse små oppertunister, som klarer sig næsten overalt.

Denne blanding er KUN med arter der hører til i vores biogeografiske region, og fra avlere som opfylder ENSPA-kriterierne (Europaean Native Seed Producers Assosiation). 

Antal
1
Tilføj til kurv
Beskrivelse
Specifikationer
Posestørrelse

Hurtigløberen er en frøblanding med fem forskellige arter, som vil blomstre 1. år. Blandingen kan sås overalt, hvor der trænger til lidt hurtig blomstring. Hurtigløberen kan også blandes med andre frøblandinger, som ikke har enårige arter i. Det vil sikre en god blomstring allerede 1. år. 

En blanding uden græsser egner sig til staudelignende bede i haven. Blandinger med græsser egner sig godt til større områder som plejes mere ekstensivt. 

Urter 100 %, græsser 0 %. 

Så-vejledning: Ryd området for vegetation og kultiver, så jorden er blød og gennemarbejdet. Riv jorden over, for at få en plan overflade. Det kan være en hjælp at blande frøene op med sand eller frøfyld, for at lette udstrøningen. Er området større, så del frømængden i to, og så en halvdel ad gangen. Riv let igennem igen, for at dække frøene med et par millimeter jord. Pres med bagsiden af riven eller kør over med en tromle, for at frøene får jordkontakt.

Vanding: Frøene begynder at spire når de vandes. Det er vigtigt at holde dem fugtige i hele spireperioden på 2-3 uger. Efter 2-3 uger kan der vandes efter behov, fx én gang om ugen hvis ikke der kommer regn. Vælger man at så i efteråret er vanding oftest ikke nødvendig. 

Optimale såtidspunkter er: Marts-april eller august-oktober

Dosering: Følg anbefalingen på posen. 

Bemærk foto er ikke af den aktuelle frøblanding


Urter: KlinteAgrostemma githago (35%)Kornblomst, Centaurea cyanus (30%)Gul okseøje, Glebionis segetum (5%)BlæresmældeSilene vulgaris (15%)KornvalmuePapaver rhoeas (15%).

Der er blandet frøfyld (majsgranulat) i frøblandingen, for at lette udsåningen. 

Oprindelse: Tyskland, kornvalmue og kornblomst (UG1), klinte(UG16), blæresmælde (UG21) og gul okseøje (UG6). Fremavlet af ENSPA (Europaean Native Seed Producers Association) certificerede avlere. 


Frøkuvert rækker til            : Ca. 5 m2 (10 gram frø +frøfyld)

Lille, lav pose rækker til  : Ca. 25 m2 (50 gram frø + frøfyld)

Lille, høj pose rækker til     : Ca. 50 m2 (100 gram frø + frøfyld)

Stor pose rækker til            : Ca. 100 m2 (200 gram frø + frøfyld)

Lille sæk rækker til             : Ca. 250 m2 (500 gram frø + frøfyld) 

Ofte købt sammen med

Specifikation

Indhold: KlinteAgrostemma githago (15%)Kornblomst, Centaurea cyanus (30%). Gul okseøje, Glebionis segetum (5%)BlæresmældeSilene vulgaris (15%)KornvalmuePapaver rhoeas (15%).

Oprindelse: Tyskland.  Kornblomst UG1, kornvalmue UG1, gul okseøje UG6, klinte UG16 og blæresmælde UG21.