*** FRI FRAGT VED KØB OVER 750 KR I WEBSHOPPEN ***

Kundesupport

Hedelyng, Calluna vulgaris

29,00 kr.

Hedelyng er egentlig en busk med træede grene. Meget nøjsom og nem overalt hvor der er solåbent. Rosa blomster i sensommeren.

Antal
1
Tilføj til kurv

Hedelyng, Calluna vulgaris, er en flerårig busk, der kendes fra vores hedearealer hvor der er næringsfattigt. Sår sig villigt og kræver en form for foryngelse, fx nedbidning eller brand med få års mellemrum.

Blomstring: Juli-september

Højde: 10-75 cm

Voksested: Heder. Moser. Lys placering. Overalt hvor der er lysåbent og næringsfattigt. 

Biologi: Besøges af en del forskellige bier, heriblandt sølvjordbi (Andrena argentata), der ikke udelukkende samler pollen på hedelyng, men foretrækker denne art. Lyngjordbi (A. fuscipes) og lyngsilkebi (Colletes succinctus) er oligolektisk på lyng. Desuden besøges blomsterne af sommerfugle og andre insekter. Værtsplante for sommerfuglelarver (foranderlig blåfugl, argusblåfugl, skovblåfugl). For lyngsilkebi udgør hedelyng den vigtigste pollenkilden (Scheuchl & Willner 2016). Frøene spises af insekter og fugle.

Understøtter hele 188 forskellige arter, som lever på planten (ifølge PPE). Det er usædvanligt mange. 

Såtips: Behøver en kuldeperiode på ca. 4 uger ved 5 grader. I naturen ser man spiring efter brand. Det kunne indikere at frøene behøver lys for at spire (og i øvrigt er utroligt hårdføre). 

Ca. 80 frø

Ofte købt sammen med