Bestil senest fredag, for at få din ordre ekspederet før vores ferie! - KONTORET HAR LUKKET 1. JUNI - 30.JUNI 2024 - BESTILLINGER EFTER 1. JUNI EKSPEDERES IGEN 1. JULI 2024

*** FRI FRAGT VED KØB OVER 750 KR I WEBSHOPPEN ***

Kundesupport

Filtbladet kongelys, Verbascum thapsus

29,00 kr.

Filtbladet kongelys, er en statelig plante med smukke "lys" af gule blomster.


Antal
1
Tilføj til kurv

Filtbladet kongelysVerbascum thapsus, er en to-årig plante, der elsker fuld sol, gerne på en mere næringsrig, veldrænet jord. Første år dannes en flot bladroset, og året efter skyder den imponerende blomsterstand op. Højde op til 1.5 m. Frøene kan overleve i jorden i 100 år, og spirer først når de bliver eksponeret for lys. Derfor kan man i naturen, opleve den hvor gammel jord er kommet op til overfladen . 

Natsværmeren filtbladet kongelys-hættehule, som er i tilbagegang i Danmark, lever af og på filtbladet kongelys (se billede af larve). Selvom man kun har en lille have, kan én plante af filtbladet kongelys altid mases ind. Blomstrer hele sommeren.

Forveksles ofte med uldbladet kongelysVerbascum densiflorum, men forskellen ligger i ulden. Filtbladet kongelys har grå "uld", hvor uldbladet kongelys har gullighvid "uld".

Blomstring: Juli-august

Højde: 1,5 meter

Voksested: Almindelig havejord. Tør, kalkrig jord. Sol.

Biologi: Understøtter 62 forskellige arter, som lever på planten (ifølge PPE)

Såtips: Frøene spirer efter 3-4 uger ved 15-18 grader. Frøene behøver lys for at spire, så dæk kun med et MEGET tyndt lag sand eller jord. Så tyndt eller udtynd. Det er store planter.

Så i efterår eller tildligt forår. Planten er 2-årig og vil først blomstre efter en hel sæson som rosetplante. Såning i juli kan give så stor en roset, at den vil blomstre året efter. 

Ca. 300 frø


Foto: Ryan Hodnett

Ofte købt sammen med