*** FRI FRAGT VED KØB OVER 750 KR ***

Kundesupport

Djævelsbid, Succisa pratensis

29,00 kr.

Djævelsbid, har meget fine, blåviolette, runde blomster, og er også værd at have i vinterhavenhaven, med de visne frøstande der pynter.

Antal
1
Tilføj til kurv

Djævelsbid, Succisa pratensis, er en flerårig plante, der trives i mere fugtige områder, i sol eller halvskygge. Højde ca. 25-60 cm. Djævelsbids blomstring ligger i august-september, og er derfor en vigtig plante som sensommer buffet for rigtig mange forskellige insekter. Sommerfuglen hedepletvinges larver overvintrer kun på djævelsbid, så derfor er dette en plante vi bestemt skal plante flere af.

Blomstring: August-september

Højde: 25-60 cm.

Voksested: Almindelig havejord. Fugtig, våd jord. Sol-halvskygge.

Biologi: En af de plantearter, der besøges af mange forskellige arter af bier og sommerfugle. Værtsplante for sommerfuglelarver (hedepletvinge). Desuden ses orange jordbi (A. marginata), der er oligolektisk på kartebolle-slægten. Understøtter 40 arter som lever på og af planten, ifølge PPE. 

Såtips: Skal have en kuldeperiode på nogle uger ved 3-5 grader for at spire, så derfor i efteråret, eller stratifisér frøene i vådt sand. Dækkes med ca. 5-6 mm jord og spirer ret nemt. 

Ca. 50 frø


Foto: Hajotthu

Ofte købt sammen med