*** FRI FRAGT VED KØB OVER 750 KR I WEBSHOPPEN ***

Kundesupport

Alm. bjørneklo, Heracleum sphondylium

29,00 kr.

Frodig og smuk plante til skovbedet. Må ikke forveksles med sin fætter, kæmpebjørneklo. Særligt værdifuldt for biodiversiteten i haven.

Antal
1
Tilføj til kurv

Almindelig bjørneklo, Heracleum sphondylium, er 2-årig men sår sig villigt, så den opretholder sin bestand i haven. Oftest omkring 1-1,5 meter, men kan blive 2 meter hvis forholdende er til det. Den har kun en smule af de allergene egenskaber som sin fætter kæmpebjørneklo og er ret ufarlig, på linie med andre skærmplanter. Til gengæld er den værtsplante for MERE END 100 arter, og har stor betydning for dyrelivet i haven. De store hvide skærmblomster søges af mange insekter bla. svirrefluer og bier. I en engelsk undersøgelse ligger den blandt de 10 bedste nektarplanter! En virkelig værdifuld plante til skyggen under træerne. 

Blomstring: sensommer

Højde: 1-2 meter

Voksested. Skyggede / halvskyggede og lidt fugtige områder af haven.

Biologi: Blomsterne besøges af virkelig mange insekter, og den er blandt de 10 bedste nektarplanter. Er endvindere værtsplante for mere end 108 arter, heriblandt arter som kun lever på denne plante. Det er usædvanligt mange. 

Såtips: Kræver nogen ugers kuldebehandling. Så den i efteråret og lad dem overvintre udendørs. Det ophæver frøhvilen. Frø som ikke spirer 1. forår, kan afvente 2. forår og spire der. 

Ca. 25 frø 

Ofte købt sammen med