*** FRI FRAGT VED KØB OVER 750 KR ***

Kundesupport

Alm. kællingetand, Lotus corniculatus

29,00 kr.

Almindelig kællingetand, er en fin plante, med gule insektvenlige blomster.

Antal
1
Tilføj til kurv

Almindelig kællingetand, Lotus corniculatus,er en flerårig plante, der findes overalt i Danmark. Flere arter af sommerfugle lægger kun deres æg på kællingetand, og mange spiser pollen og nektar i blomsten. Trives bedst på næringsfattige, lysåbne steder, og er ret nem at få til at trives i en have. Kan sås hele året, også i frostvejr. 

Blomstring: Juni-august

Højde: 10-30 cm

Voksested: Almindelig havejord. Tør, kalkrig jord. Tør sandet jord. Lerjord. 

Biologi: En af de plantearter, der besøges af flest forskellige arter af bier, heriblandt langhornsbi (Eucera longicornis) og lucernebi (Melitta leporina), der er oligolektisk på ærteblomstfamilien, samt mange sommerfugle. Den er fødeplante for flere sommerfuglelarver (almindelig blåfugl, grøn busksommerfugl, foranderlig blåfugl, gråbåndet bredpande, orange høsommerfugl). Der er 164 tilknyttede arter ifølge PPE (Plant Parasites oof Europe). 

Såtips: Spiretid 2-4 uger ved 15 grader. Den hårde frøskal kan give længere spiretider. Blød evt. frøene i varmt vand i 24 timer eller forsøg med slibning. Kan også såes direkte, som de ville så sig selv i naturen. De skal nok komme. 

Ca. 300 frø

Ofte købt sammen med