*** FRI FRAGT VED KØB OVER 750 KR I WEBSHOPPEN ***

Kundesupport

Høst selv vilde frø fra haven. Det er nemt, og en dejlig beskæftigelse.

Her er 4 gode råd inden man begynder:

1) Hvor må jeg høste? Man må høste frø i egen have og på offentlige arealer til eget brug. Spørg altid ejeren om lov, hvis man vil høste frø på private områder.

2) Hvilke planter må jeg høste fra? Vær sikker på hvilken plante det er man høster fra. Bestem arten via iNaturalist eller andet. Høst ikke af invasive arter eller sjældne og truede arter. Tag aldrig alle frøstande, men efterlad nogle til plantens naturlige spredning. 

3) Hvornår er frøene modne? Tag ikke umodne frø, de vil ikke spire alligevel. Frøene er modne, når planten selv er parat til at sprede dem. Ofte er frøstanden brun og vissen, men er man i tvivl, så prøv at drysse frøene af. Hvis de ikke slipper er de nok ikke parate til at forlade moderplanten. Nogle plantearter har både modne, umodne frø og blomster på samme tid. 

4) Hvordan høster man? Klip blomsterstande af og lav en lille buket, som fx kan vendes på hovedet ned i en medbragt papirspose. Så er det nemt at sætte posen til tørre, og lade frøene drysse ud i posen. Skriv ALTID på posen hvad der er i, for man glemmer det helt sikkert efter utrolig kort tid. 

Foto: AnneMie Dreves