KONTORET HAR LUKKET 1. JUNI - 30. JUNI 2024 - I PERIODEN EKSPEDERES ORDRER CA. 1 X OM UGEN

*** FRI FRAGT VED KØB OVER 750 KR I WEBSHOPPEN ***

Kundesupport

Alle planter er forskellige, og helt generelle anvisninger er svære, men ved at følge nedenstående vejledning, går det fint i de fleste tilfælde.

Ryd området for vegetation og kultivér, så jorden er blød og gennemarbejdet. Riv jorden over, for at få en plan overflade. Strø frøene jævnt i det ønskede område. Vælg så-tæthed ud fra plantens størrelse. Små planter sås tæt, større planter med større afstand. Ofte er det bedre at så tyndt, da planterne ellers vil udkonkurrere hinanden. Det er svært at sige noget generelt om tætheden da alle frø er forskellige, men så fx aldrig mere end ca. 100 frø / m2. 

Det kan være en hjælp at blande frøene op med sand eller frøfyld, for at lette udsåningen. Er området større, så del frømængden i to, og så en halvdel ad gangen. Riv jorden let igennem igen, for at dække frøene med et par millimeter jord. Pres med bagsiden af riven eller kør over med en tromle, så frøene får jordkontakt. 

Enkeltarter kan også forkultiveres inden døre. Her er det vigtigt at der er balance mellem varme og lys. Hvis frøspirer står for varmt, i sparsomt lys, bliver de ranglede. Hold såbakken fugtig, men ikke drivende våd, elles risikerer frøene at rådne. Såbakker kan også sættes på friland, med en dyne af visne blade over sig.

Vanding. Frøene begynder at spire når de vandes. Det er vigtigt at holde dem fugtige i hele spireperioden på 2-3 uger. Efter 2-3 uger kan der vandes efter behov, fx 1 gang om ugen hvis ikke der kommer regn. 

Så-tidspunkt: Hvis man selv høster frø, er det bedste så-tidspunkt når frøene er modne på planten. For købte frø er marts-april og august-oktober gode så-måneder. 

Se mere om slåning af frø her
God fornøjelse!