KONTORET HAR LUKKET 1. JUNI - 30. JUNI 2024 - I PERIODEN EKSPEDERES ORDRER CA. 1 X OM UGEN

*** FRI FRAGT VED KØB OVER 750 KR I WEBSHOPPEN ***

Kundesupport

Få succes med vilde enkeltarter

Se her hvordan du sår dine frø

Vi anbefaler at enkeltarterne sås i bakker eller potter. Her har man godt styr på de små planter og kan plante dem ud i haven, når de kan ses og holdes øje med. Nogle er længe om at spire, og ude i havejorden kan de blive overvokset at hurtige ukrudtsplanter og forsvinde før de når at vokse til. Alternativt kan man rydde et område for vegetation og udså sine frø der. Hold stærkt øje hele sommeren, og lær hvordan kimplanterne fra de udsåede frø ser ud, så alt andet kan luges bort.

Såtidspunkt: De fleste vilde arter sås bedst ud i efteråret, da det ville være der frøene i naturen modnes og drysser ud på jorden. De er tilpasset at enten spire hurtigt og overvintre som grønne planter, eller til at ligge i jorden og afvente forårets varme. Man kan også så i foråret, og de fleste frø vil spire der, men nogen frø er indrettet sådan at de behøver flere ugers kuldeperiode for at ophæve spirehvilen. De vil så spire året efter.

Så fx i en såbakke med runde eller firkantede celler. Fyld cellerne med en spagnumfri så- og priklemuld og pres jorden fast. Så 2-3-4 frø i hver celler og dæk med et tyndt lag sand (1 mm). Vand godt igennem og sæt bakken et skygget og køligt sted, indtil de spirer. Plant de små planter ud når de har 3-4 blade eller når rødderne stikker ud i bunden af cellen. Så er det tid at komme ud i haven eller i en større potte. Vent med at gøde indtil de omplantes.

Se vores tilbud på sågrej her. Alt hvad du behøver for at begynde at så dine egne stauder: TILBUD PÅ SÅGREJ