Kundesupport

SPAR 300,-! Utzon redekasse til bier (Normalpris 650 kr)

350,00 kr.

Utzon redekassen, er især designet til murer- og bladskærerbier, som derved får et sikkert levested til deres larver. Samtidig er det pædagogisk for børn og barnlige sjæle at se biernes flittige arbejde og den omsorg de yder for yngelen. Disse bier er rolige og fredelige, og kan trygt eksistere med matriklens ejere.

FØR: 650,-

NU: 350,-Antal
1
Tilføj til kurv

Denne smukke redekasse er et designsamarbejde, mellem arkitekt Jeppe Utzon og entomolog Anja Amtoft. Redekassen består af restmateriale fra Dinesen Douglasgran, og er gennemtestet I forskellige projekter med bier verden over.

De forskellige lag i redekassen kan skilles ad og man kan se biernes redegange, hvor de sirligt har arrangeret en madpakke og et lille rum til hvert æg. 

Der medfølger et ophæng, som kan skrues på en gavl, en stolpe eller et stakit. Utzon-redekassen skal placeres i fuld sol, gerne på en sydvendt væg, og gerne under et udhæng. Er den beskyttet imod regn vil holdbarheden forlænges. Kassen skal IKKE behandles med træbeskyttelse, da det er usundt for biernes larver. 

Mål: 12 x 25 x 13 cm (højde x bredde x længde)

Om douglasgran (Kilde Frøslev Træ A/S): 

Træet er rigt på harpiks, terpentin og garvestoffer, og har et ret fiberforløb, der sikrer at tømmer og planker ikke vrider sig under tørring (i modsætning til rødgran og skovfyr). 

Beskyttelse. Med konstruktiv beskyttelse er træet meget holdbart. Holdbarheden er som skovfyr - og det dobbelte af rødgran. For alt træ gælder om i vides muligt omfang at beskytte træet ved 'konstruktiv beskyttelse', hvilket vil sige, at man projekterer og bygger på en sådan måde, at træet bliver ventileret og vand bortledes, så træet har mulighed for at tørre ud. Træ er et naturligt materiale, og vil med tiden gråne.